marți, 31 martie 2009

Crema de zahar ars


Reteta asta o am de la o prietena, mare fan al blogului...hai sa ma laud :D
Este testata de ea de mai multe ori asa ca puteti sa o folositi cu incredere.
Promit sa pun poze step by step si cu o varianta facuta de mine dupa reteta ei.

Ingrediente

8 oua, 1 l lapte, 400g zahar, 1 lingurita esenta vanilie,zeama lamaie

Mod de preparare

- Se pun 150-200g zahar intr-o oala cu o lingurita zeama de lamaie, se
arde pana devine lichid maro, apoi se tapeteaza oala si se lasa sa se
raceasca. Oala cam 18cm diametru, 8cm inaltime.
- Se amesteca 8 oua cu 200g zahar pana se fac spuma, se adauga 1l
lapte si 1 lingurita esenta vanilie si se amesteca din nou
- Se pune amestecul obtinut in oala tapetata, apoi se pune oala asta intr-o alta oala mai mare cu apa
- Se pune in cuptor (temp max 225) cam 50-60 min (se verifica sa nu
lichida, trebuie sa fie moale dar nu lichida, poti testa si cu
scobitoare – sa nu iasa uda). Ai grija sa nu fiarba apa din a 2-a
oala, mai adaugi apa dc e necesar. Se poate face si direct fara a 2-a
oala cu apa in caz ca nu ai.
- Se pune la racit in apa in chiuveta si dupa ce se raceste se pune in
frigider, se lasa cateva ore in frigider

Iata si alte cateva poze:


Pofta Buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu