O reteta foarte usor de facut.
Ingrediente- 6 cartofi
- 4 oua
- 750 grame carne tocata (jumate vita, jumate porc)
- 1 legatura marar
- 1 ceapa alba
- 2 pahare de lapte
Mod de preparare- Se fierb cartofii curatati si taiati cubuletze, cu sare
- Se caleste putin in ulei in tigaie carnea amestecata deja cu ceapa trecuat prin masina de tocat (eu nu calesc ceapa separat)
- Dupa ce ati calit putin carnea cu ceapa, se adauga in acest amestec mararul tocat marunt si 3 oua batute.Adaugati sare si piper in compozitie.
- Dupa ce s-au fiert cartofii, se piseaza si sa obtine un piure de cartofi
- Un vas termorezistent se unge cu unt si se presara pesmet
- In acest vas se pune un strat de 1,5 cm de piure de cartofi
- Se adauga compozotia de carne
- Se adauga inca un strat de cartofi piure
- Peste acest ultim strat de cartofi se toarna un ou batut
- Eu torn peste toata aceasta compozitie si 2 pahare de lapte. Aveti grija ce fel de vas folositi pentru ca musacaua sa nu dea pe dinafara cand se umfla in cuptor, si nici sa nu puneti prea mult lapte daca este deja saturata.
- Se da vasul cu musaca la cuptor pentru 45 de minute, pana se rumeneste frumos....adica asa :
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu