vineri, 27 martie 2009
Budinca de spanac cu sunca
Reteta asta imi place foarte mult.Este ideala pentru perioada de primavara, va incurajez sa o incercati...la mine a avut intotdeuna mare succes.Se poate pregati si ca aperitiv, taiata in cubuletze mici, pentru ca pe langa faptul ca este foarte gustoasa, arata si foarte bine.
Timp de pregatire : 20 minute
Timp de coacere : 30 minute
Eu am pregatit-o azi dimineatza, alaturi de un Drob de soia.
Ingrediente
- 500 gr spanac fiert (daca cumparati spanac proaspat, asa cum ar fi indicat pentru ca este perioada lui, adaugati la timpul de pregatire si c ratarea spanacului si oparirea lui in apa cu sare)
- 3 legaturi de ceapa verde
- 2 legaturi de usturoi verde
- 1 legatura de patrunjel
- 1 legatura de marar
- 200 grame sunca de Praga
- 4 oua in compozitie si 1 pentru dat "fatza" la final
- putin cascaval ras pentru "fatza"
- 4 felii de paine
- sare
Mod de preparare
- Se bat cele 4 oua
- Peste ele se adauga feliute mici de sunca de Praga sau orice alt fel de sunca slaba, neafumata (mie nu mi-a palcut cum a iesit cand am pus sunca afumata..dar depinde de gusturi)
- Cele 4 felii de paine le rupem bucatele mici, cubuletze
- Adaugam feliile de paine peste ouale cu sunca si se amesteca bine ca sa se imbibe painea de oua
- Se maruntesc verdeturile (ceapa si usturiul se curata bine, se foloseste atat partea alba cat si cea verde).Mai jos sunt verdeturile mele maruntite la robot.
- Adugam verdeata tocata peste compozitia initiala de oua, sunca si paine
- La final incorporam si spanacul fiert si maruntit cat mai fin posibil
- Nu uitati de sare
- Se poate adauga si ceva condiment de drob, daca aveti
- Se pune compozitia intr-un vas termorezistent sau o cratita cu fund dublu, si se bate deasupra inca un ou si se presara cascaval ras
- Se da vasul la cuptor penstru 20-30 de minute, aveti grija sa nu se arda cascavalul ;)
Si..o mostra :
Este delicioasa...se poate folosi atat la masa de dimineatza, seara, se poate folosi ca garnitura la pranz, dar si ca aperitiv, asa cum am folosit-o eu aici.
Labels:
Aperitive,
Feluri Principale
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Vasul se pune la cuptor cu capac sau fara ?
RăspundețiȘtergereSalut Irina,
RăspundețiȘtergereEu l-am pus fara capac.asa obisnuiesc eu sa gatesc...dar cred ca merge si cu capac ft bine..multi prefera cu capac ca sa "nu intre gazele" :D
Spor...se face ft repede...am facut-o dimineatza alaturi de drob de soia...si cu bebe pe langa mine..si apoi am plecat la serviciu ;)