Reteta o am de la o matusa.
Ingrediente:
- o cana cu orez
- 3 oua fierte
- 3 oua crude
- 2 oua batute deasupra
- verdeata ( marar cca. 4 legaturi la compozitie )
- un praf de sare
- un praf piper macinat
- 2-3 cepe mari
- 3 x 200 gr. pateu / compozitie
Mod de preparare :
Se fierbe orezul, se pune in sita se tine sub jet de apa pina se scurge amidonul din el si apa este limpede, dupa care se lasa in strecuratoare aproximativ 10 min. Sa se scurga apa dintre boabe .
Se taie ceapa solzi , se caleste in 200 gr.ulei / compozitie pina se inmoaie ceapa si devine aurie , dupa care se adauga orezul , se pun treptat celelalte ingrediente amestecindu-se la foc potrivit pina devine o pasta omogena ( amestecind cu grija fara a sfarima boabele de orez ) , mai putin ouale fierte si cele care se vor pune pe deasupra Se tapeteaza o cratita de cca. 3 kg. cu ulei sau unt dupa care se presara pesmet .
In timp ce asezam compozitia in cratita in care se va coace , adaugam si cele 3 oua fierte tari in compozitie astfel incit sa ajunga la fundul tavii , iar fata compozitiei se va nivela , dupa care se va adauga deasupra 2 oua batute . Se pune compozitia astfel obtinuta in cuptorul bine incins pina se rumeneste frumos fara a se arde .
Iata ce a iesit ,arata bine si e foarte gustoasa,numai buna pentru primavara:

Va doresc POFTA BUNA!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu