miercuri, 9 decembrie 2009

Tort de biscuiti


Reteta asta o am de la Lidia, colega noastra care a pregatit doua dintre cele mai reusite prajituri de la Cookies day. Mie personal mi-a placut foarte mult prajitura asta, pe langa ca se face relativ usor si...nu necesaita coacere....arata si foarte bine ;) Avand in vedere ca mai multi mi-ati cerut retete de dulciuri pentru ca vine sezonul sarbatorilor, am mai adunat si din retetele altora, pregatite de ei si testate de mine :D .Asa ca asta e primul post dintr-o serie de cateva de acest gen. Va urma reteta de cozonac de la mama...pentru sora mea plecata din tara. ;)



Preparare: 1 ora.

Ingrediente

- 1 kg biscuiti Hansa de vanilie (sau orice buscuiti cu aroma de vanilie)
- 1 l lapte
- 3 oua
- 2 pliculete zahar vanilat
- 3 linguri cu faina
- 200 g de zahar
- 200 g unt sau margarina
- frisca
- fructe pentru ornat

Mod de preparare

Se fierbe laptele.
Între timp se bat ouale cu zaharul pâna se deschid la culoare, se adauga faina, se omogenizeaza bine sa nu aiba cocoloase si se adauga zaharul vanilat. Se pune aceasta compozitie peste laptele fiert si se amesteca în continuu la foc mic sa nu se lipeasca de cratita, pâna se îngroasa ca o budinca si începe sa se desprinda de pe peretii vasului. Se adauga untul si se amesteca în continuare pâna acesta s-a topit de tot. Se stinge focul si se lasa sa se odihneasca 5 minute.
Cât sta crema sa se raceasca, se pregateste o tava în care se aseaza un strat de biscuiti înmuiati putin in lapte, apoi un strat de crema, pâna se termina biscuitii si crema (~4 straturi). Se da la frigider pentru 3 ore. Se taie prajitura în patrate de marimea biscuitilor apoi se orneaza cu frisca si fruncte de sezon.

Foarte BUNA!! Thanks Lidia !!!

5 comentarii:

  1. I appreciated very much Lidia's cakes. They were very good, I think that she was the best cook.

    RăspundețiȘtergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  3. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  4. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere