vineri, 18 decembrie 2009

Cum se fac waffe

Sau mai bine zis...cum face Ilinca waffle...



Pana de curand, nu prea cunosteam femei de varsta mea care sa gateasca, sau mai bine zis, care sa aiba si un oarecare interes in a invata mai multe in domeniul gastronomic.Blogul asta m-a ajutat sa gasesc persoane care sa aiba interese comune cu mine, dar lipsa,nu chiar totala, a prietenelor culinarese era si datorita faptului ca traiam intr-un mediu diferit fata de cel de acum.

Am cunoscut cateva persoane care mi-au devenit usor foarte dragi, genul de persoane care au un anume ...zen, care transmit energii pozitive cand vorbesti cu ele, cu care conversatia curge placut si parca nu ai mai pleca de acolo.Asa e si Ilinca ;)

Aveti mai jos ce am invatat de la ea intr-una din aceste seri de iarna,si m-a convins sa iau si eu un aparat de facut waffe.Am un aparat de genul asta, ramane numai sa il testez putin, eu cred ca poate sa faca si waffe...dar sa vedem.Nu l-am mai folosit de aproape un an.Asa ca pun reteta asta pe todo list pentru concediul de Craciun ;)

Ingrediente


- 250g de faina
- 300ml lapte
- 3 oua
- 150g unt (topit)
- un plic de praf de copt
- 100g de zahar
- un plic de zahar vanilat
- glazura de ciocolata

Mod de preparare

Pentru glazura

- 100 g de ciocolata de menaj
- 70 g zahar pudra
- 100 ml de apa.

Compozitia se fierbe, amestecandu-se incontinuu.Glazura va fi gata cand o picatura pusa pe o farfurie nu va curge.

Aluatul


- batem oualele cu zaharul cu mixerul
- adaugam zaharul vanilat si untul topit
- incorporam faina putin cate putin amestecand in continuu cu mixerul pana iese o pasta spumoasa
- se pune si plicul de zahar de copt si se mai bate compozitia un timp
- se pune cu un polonic de exemplu, compozitia pe tavitele de waffe din aparatul special, nu inainte de a unge putin tablitele cu unt topit
- capacul aparatului nu se inchide etans, pentru ca waffele sa nu se rupa si sa aiba spatiu sa creasca putin
- se tin in aparat pana vedeti pe margini ca s-a inchegat compozitia,nu luati capacul deloc pana se fac
- atentie ca la primele incercari e posibil sa puneti prea mult si sa curga pe langa aparat, asa ca fiti siguri ca aveti o zona speciala pe masa din bucatarie unde tineti aparatul si care sa se poata spala usor in caz de incidente de acest gen
- dupa ce s-au facut...se presara zahar pudra cu aroma de vanilie si cateva lingurite de glazura de ciocolata calda.
- se devoreaza...merg la fix cu un ceai aromat, pe timpul asta de viscol...la gura sobei ;)


Enjoy!



Un comentariu:

  1. Sarbatori fericite cu bucurii si impliniri alaturi de cei dragi! Sa va gaseasca Mosul cu masa bogata si sufletul curat! La multi ani !

    RăspundețiȘtergere