Pizza era intentionata pentru aperitivul de la pranz, dar am renuntat la idee si am pus-o rapid la facut de dimineatza, ca nu mai avem nimic proaspat pentru micul dejun.
Deci, pranzul simplu si gustos ...a fost legume la cuptor cu pulpe de pui.
Ingrediente
- 2 kg cartofi (pt 4 persoane)
- 1 ardei capia
- 1 ardei verde
- 1 capatana de usturoi
- 1 ceapa
- 4 pulpe de pui
- ulei , apa, cimbru, sare, piper
- se mai face si o salata ca garnitura (salata verde cu rosii de exemplu)
Mod de preparare
- se curata cartofii se se taie rondele de 1 cm grosime
- se taie ceapa rondele
- se curata capatana de usturoi
- se taie ardeii in fasii lungi
- intr-un vas de yenna, se pune stratul de cartofi, apoi celelalte legume
- deasupra se pun pulpele de pui, dupa ce le-am condimentat bine cu sare, piper, cimbru
- se adauga putin ulei si putina apa, cat sa se ude toata suprafata vasului, dar sa nu fie ft mult lichid ca dupa aceea se fierb in loc sa se coaca
- se pune vasul in cuptor la temperatura mare, cu o folie de aluminiu deasupra
- cand observati ca s-au facut legumele, puneti sa scoateti vasul cu legume din cuptor si sa mai tineti in cuptor pulpele de pui cu apa si ulei , fara foile, sa se mai rumeneasca putin.
Se servesc calde, cu salata verde, si la noi a mers bine un vin rosu, desi se poate opta usor si pentru bere, sau vin alb ;)
imi place mult carnea de pui combinata cu legume la cuptor!
RăspundețiȘtergereTe-am trecut in listuta mea de blogroll, ca sa te pot urmari mai bine. Daca iti face placere, viziteaza si blogul meu.