Duminica asta l-am sarbatorit pe Sfantul Nicolae..care ne-a adus daruri frumoase, ca am fost copii cuminti tot anul ;) Pentru masa de pranz m-am gandit sa fac ceva simplu si gustos, fara prea mult timp petrecut in bucatarie.Pentru asta, evident ca iar am pregatit totul de cu seara, adica am curatat cartofii si am taiat mezelurile si am ras branza si cascavalul pentru pizza...asa cum v-am mai spus si aici.
Pizza era intentionata pentru aperitivul de la pranz, dar am renuntat la idee si am pus-o rapid la facut de dimineatza, ca nu mai avem nimic proaspat pentru micul dejun.
Deci, pranzul simplu si gustos ...a fost legume la cuptor cu pulpe de pui.
Ingrediente
- 2 kg cartofi (pt 4 persoane)
- 1 ardei capia
- 1 ardei verde
- 1 capatana de usturoi
- 1 ceapa
- 4 pulpe de pui
- ulei , apa, cimbru, sare, piper
- se mai face si o salata ca garnitura (salata verde cu rosii de exemplu)
Mod de preparare
- se curata cartofii se se taie rondele de 1 cm grosime
- se taie ceapa rondele
- se curata capatana de usturoi
- se taie ardeii in fasii lungi
- intr-un vas de yenna, se pune stratul de cartofi, apoi celelalte legume
- deasupra se pun pulpele de pui, dupa ce le-am condimentat bine cu sare, piper, cimbru
- se adauga putin ulei si putina apa, cat sa se ude toata suprafata vasului, dar sa nu fie ft mult lichid ca dupa aceea se fierb in loc sa se coaca
- se pune vasul in cuptor la temperatura mare, cu o folie de aluminiu deasupra
- cand observati ca s-au facut legumele, puneti sa scoateti vasul cu legume din cuptor si sa mai tineti in cuptor pulpele de pui cu apa si ulei , fara foile, sa se mai rumeneasca putin.
Se servesc calde, cu salata verde, si la noi a mers bine un vin rosu, desi se poate opta usor si pentru bere, sau vin alb ;)
luni, 7 decembrie 2009
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
imi place mult carnea de pui combinata cu legume la cuptor!
RăspundețiȘtergereTe-am trecut in listuta mea de blogroll, ca sa te pot urmari mai bine. Daca iti face placere, viziteaza si blogul meu.