miercuri, 23 decembrie 2009

Sfaturi pentru reusita checului



Pentru gospodinele aflate in perioada Craciunului in strainatate, este de multe ori mai greu sa faca un cozonac dupa reteta de acasa.Asta de cele mai multe ori datorita faptului ca nu peste tot se gaseste drojdie umeda, iar retetele stiute de acasa nu sunt adaptate la drojdia uscata care se gaseste in comert.De aceea, multe dintre prietenele mele plecate din tara fac chec sau alte prajituri de Craciun si Paste.M-am gandit sa scriu astazi un articol cu cateva din greselile pe care le poti face cand prepari checul (sau pandispanul in general).Reteta de chec e simpla, oricine o poate face, dar e adevarat ca se mai strecoara cate o problema care poate sa ne strice toate eforturile.

Reteta la care fac referire se gaseste aici.

Ca sa nu va iasa checul asa:



trebuie sa ...

- scoateti olualele din frigider ca sa se incalzeasca putin inainte de preparare
- sa folositi apa la temperatura camerei
- sa puneti faina in compozitie la sfarsit de tot, ultimul ingredient, in ploaie
- zaharul se pune in albus la inceput tot in ploaie
- daca scapti oricat de putin galbenus in albusul care trebuie frecat cu zaharul, nu mai creste compozitia
- compozitia de albus, apa si zahar trebuie batuta atat de bine incat sa creasca in volum in vasul in care le frecati, si sa aiba o consistenta de smantana groasa
- ca sa nu se arda checul in forma, folositi hartie de copt (asta e valabil pentru mai multe prajituri evident, si mai ales pentru cuptoarele care ard repede..cum e al meu)

Succes la gatit!!!

2 comentarii:

  1. Sarbatori fericite !!!

    Sa va fie casa, casa
    Cu bucate noi pe masa
    Mos Craciun cu sacul plin,
    Drumu'n viata cat mai lin,
    Bogatie cata vreti,
    Sanatate pentru toti,
    Iar la anul care vine
    Sa va fie si mai bine.
    LA MULTI ANI !!

    RăspundețiȘtergere
  2. Multa sanatate, fericire in suflet, liniste in casa si multe impliniri in anul care vine, alaturi de cei dragi.
    Sarbatori fericite!

    RăspundețiȘtergere