joi, 3 decembrie 2009

Clatite cu branza de burduf a la Mitru


Colegul nostru Mitru ii face concurenta fostului coleg Ionut :D Sa vedem daca il intrece si la rating :D
Clatite cu brânza de burduf á la Mitru


Ingrediente:

- 1kg faina;

- 3 oua;

- drojdie;

- aprox. 1,5 l lapte;

- 2 linguri de ulei de masline;

- sare

- brânza de burduf Napolact

Se încalzeste putin tot laptele, doar cât sa fie caldut si nu fierbinte. Se ia un sfert de cana de lapte în care se sfarâma drojdia si se amesteca cu o lingura pâna se omogenizeaza. Se pune faina într-un bol (oala) mare si se face o gaura în centrul fainii unde se toarna cele trei oua (batute separat într-o farfurie), drojdia dizolvata, uleiul si putina sare. Se amesteca usor cu o lingura de lemn începând din mijloc si încorporând treptat faina. Dupa ce e absorbit tot lichidul si aluatul devine tare se adauga treptat câte putin lapte si se amesteca pâna când aluatul se întareste din nou. Aluatul trebuie sa fie tare si se va amesteca energic si continuu pentru a nu face cocolosi de faina. Se adauga în continuare câte putin lapte si se amesteca pâna aluatul capata consistenta unei smântâni subtiri. Se lasa 10-15 minute aluatul sa dospeasca pâna apar la suprafata mici bule de aer. Se încinge tigaia (preferabil Tefal) si se pune un polonic de aluat care se întinde pe suprafata tigaii. Dupa ce se coace partea de jos se întoarce clatita si se presara deasupra pe o jumatate a acesteia (semicerc) o felie de brânza de burduf. Apoi se îndoaie clatita, aducând jumatatea de clatita fara brânza peste cea cu brânza, rezultând o clatita în forma de semicerc. Dupa ce partea de jos s-a copt se întoarce si pe partea cealalta apasând cu o spatula pentru a o îndrepta si a uniformiza brânza. Se consuma calde.


Pofta buna!

Mitru

2 comentarii:

  1. Reteta e pentru 4-5 persoane flamande :) Pentru 2 persoane ingredientele trebuie reduse la jumatate: 500g faina, 2 oua, etc.
    Mitru

    RăspundețiȘtergere