miercuri, 21 octombrie 2009

Placinta cu branza de vaci si stafide - la Cookies day

Cam asa a aratat Cookies Day Event ;) Ce mai e si eventul asta? Pai se face ca niste oameni altruisti dintr-o firma se aduna intr-un grup de super cooks si gatesc fiecare la ei acasa intr-o duminica,tot felul de nebunii cu multe calorii.Apoi, acesti oameni buni la suflet aduc prajiturile la serviciu Luni dimineatza ca sa se bucure de rezultate toti colegii.Si se lasa cu distractie ;) Am fost 8, fiecare cate 2-3 feluri de prajituri...a fost de la super in sus ;)

Aveti mai jos niste poze.





In calitatea mea de oragnizator, castigata prin simplul fapt ca am avut doza de inconstienta suficienta pentru a da mail pe toate grupurile din ditamai firma :D, am prestat placinta cu branza de vaci si stafide si salam de biscuiti.Au iesit bune....bune...dar sa vedeti ce au facut ceilalti :-O Sincer cred ca daca era concurs, eram pe ultimul loc :D

Ia uitati de exemplu ce a facut Master of Muffins, Ilinca :D



Eh, gata cu povestile...sa scriem si reteta din titlu :



Ingrediente:


- 1 kg branza de vaci dulce
- 100 gr branza sarata de vaca
- 450 gr stafide
- 2 plicuri de zahar vanilat
- 10 linguri pline de zahar
- 3 linguri pline de smantana
- foi de placinta (eu folosesc Morarita)
- 2 linguri de unt in compozitie
- inca jumatate de pachet de unt pentru uns foile
- 8 oua

Mod de preparare

- Se scot foile din congelator cu aprox 8 ore inainte de preparare ca sa nu se rupa cand le separam foaie cu foaie
- Se pun stafidele la inmuiat in apa, cu vreo ora inainte de preparare
- Se face compozitia din : branza de vaci, branza sarata rasa pe razatoarea mare, 3 linguri de smantana
- Se bat oualele bine cu zaharul
- Se adauga compozitia de oua si zahar in cea cu branza
- Se adauga zaharul vanilat si stafidele
- Se incinge cuptorul
- Se unge o tava mare cu unt si se presara pesmet sau faina
- Se pune prima foaie de placinta, apoi cubulete mici de unt in 5-6 locuri pe foaie
- Se adauga inca o foaie si unt...se face un strat de aprox 4 foi
- Se pune jumatate din compozitie
- Reluam procesul cu foile si untul, 4-5 foi
- Adaugam alta jumatate de compozitie
- Reluam procesul cu foile
- Inainte de a o pune la cuptor, taiem placinta in portii egale
- Punem tava pe gratarul din aragaz, pe nivelul 2, iar pe nivelul 1 tinem tava de aragaz ca sa nu se arda placinta
- O tinem la foc iute aprox 5 minute
- Dupa 5 minute o scoatem si batem deasupra in mod egal vreo 2-3 oua cu 2-3 linguri de smantana (eu am adaugat si apa minerala ca sa fie mai subtire compozitia asta de deasupra)
- Dam iar placinta la cuptor la foc mai mic, o pazim bine sa nu se arda si o devoram rapid la final ;)

Succes!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu