joi, 16 aprilie 2009

Chec

Pentru cine nu are timp/energie sa faca cozonac de Paste...pentru azi am pregatit o reteta de desert...chec...o prajitura care ne place tuturor si care se face foarte usor.Pe parcurs incerc sa va dau si niste sfaturi utile, ca sa nu gresiti.

Este o prajitura care se poate da si copilasilor mici, de peste 1 anisor.

Ingrediente (pentru o forma clasica de chec,ingusta si lunga)

- 4 oua
- 4 linguri apa
- 4 linguri ulei
- 1 cana zahar
- coaja de la o lamaie (stiu, nu e ecologic, dar de la un chec nu moare nimeni)
- 2-3 linguri cacao
- 1 cana faina

Mod de preparare

- Se sapara oualele, albusul de galbenus
- In albus pun apa si zahar si amestec la mixer
- Amestc galbenusele cu lingurile de ulei cu lingura
- Amestec compozitia cu galbenuse cu cea cu albuse
- Apoi inglobez faina cu mixerul dat mai incet...putin cate putin, in PLOAIE
- Amestec compozitia pana arata ca o spuma groasa
- Atentie! Respectati ordinea! Faina se pune mereu la final, nu inversati pasii.
- Torn in forma tapetata cu faina si ulei, jumatate din aceasta compozitie
- Cealalta jumatate o amestec cu lingurile de cacao, cu mixerul
- Torn si aceasta jumatate facuta cu cacao, peste cea alba din forma
- Se pune la cuptor la foc iute cam 20 de minute, apoi incet inca 20 de minute.
- Cuptorul trebuie preincalzit
- Se pune tava de aragaz pe prima treapta de grilaj in cptor, iar pe treapta a doua se pune grilajul de aragaz cu forma de chec...astfel incat checul este ferit de caldura puternica de jos
- E gata cand face crusta frumoasa deasupra...sau il puteti testa si cu vechea metoda cu scobitoarea, cum se face si la cozonaci ;)

Atentie : Fara praf de copt, bicarbonat sau lapte....

La final se devoreaza!

Recomand sa faceti mai multe portii ;) Daca aveti forma din aceea de cozonac, mai adanca si mai scurta decat cea de chec clasica, folositi 7 masuri in loc de 4, si mariti si masura de faina si de zahar.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu