Am primit de curand de la colegi o masina de facut paine.Am promis ca pun articole cu ce am facut cu ea, si iata si primul dintre ele.Trebuie sa mentionez insa ca prima paine nu mi-a iesit bine,nu am citit bine cartea si am pus drojdie proaspata in loc de uscata, si nici nu am respectat ordinea ingredientelor.Apoi am vazut in manualul de utilizare ca ordinea ingredientelor este foarte importanta, si respectand aceste indicatii, a doua oara mi-a iesit o paine frumoasa.
Am incercat reteta de paine frantuzeasca, cu apa, sare,drojdie uscata si faina alba.Am facut o paine de 500 de grame, adica cea mai mica, si am pus-o pe programul de crusta semi-crocanta.Sincer, cred ca ar fi mai pe gustul meu cea cu crusta crocanta, asa ca data viitoare voi alege aceasta optiune.
Iata o felie din ce mi-a iesit :
Ingrediente (o paine de 500gr)
- 210 ml apa
- sare - 1 lingurita din dotare (adica masura de la masina)
- faina alba - 360 grame
- drojdie uscata - 0,5 lingurita din dotare
Mod de preparare
- se seteaza masina pe programul de paine frantuzeasca
- se alege greutatea painii
- se alege tipul de crusta
- se pun ingredientele de mai sus in cuva masinii, in ordinea scrisa mai sus (atentie ca drojdia sa nu atinga apa deloc)
- se porneste masina si se asteapta sa se faca (la mine o astfel de paine dureaza 3 ore si 20 de minute)
Concluzii : este foarte utila o astfel de masina.Se spala ft usor, nu ocupa ft mult spatiu (adica ocupa mai putin decat ma asteptam), face si dulceata, si panetone, si prajitura cu lamaie si migdale, o puteti folosi si pentru a face paine integrala si cu seminte sau masline.O mai puteti folosi pentru a face blatul de pizza.Planuiesc sa folosesc toate programele ...abia astept!!
marți, 14 aprilie 2009
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu