Am incercat reteta de paine frantuzeasca, cu apa, sare,drojdie uscata si faina alba.Am facut o paine de 500 de grame, adica cea mai mica, si am pus-o pe programul de crusta semi-crocanta.Sincer, cred ca ar fi mai pe gustul meu cea cu crusta crocanta, asa ca data viitoare voi alege aceasta optiune.
Iata o felie din ce mi-a iesit :

- 210 ml apa
- sare - 1 lingurita din dotare (adica masura de la masina)
- faina alba - 360 grame
- drojdie uscata - 0,5 lingurita din dotare
Mod de preparare
- se seteaza masina pe programul de paine frantuzeasca
- se alege greutatea painii
- se alege tipul de crusta
- se pun ingredientele de mai sus in cuva masinii, in ordinea scrisa mai sus (atentie ca drojdia sa nu atinga apa deloc)
- se porneste masina si se asteapta sa se faca (la mine o astfel de paine dureaza 3 ore si 20 de minute)
Concluzii : este foarte utila o astfel de masina.Se spala ft usor, nu ocupa ft mult spatiu (adica ocupa mai putin decat ma asteptam), face si dulceata, si panetone, si prajitura cu lamaie si migdale, o puteti folosi si pentru a face paine integrala si cu seminte sau masline.O mai puteti folosi pentru a face blatul de pizza.Planuiesc sa folosesc toate programele ...abia astept!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu