luni, 13 aprilie 2009

Friptura de miel

Asa cum spuneam in reteta de drob de pui, saptamana asta voi pune o serie de retete pentru masa de Paste.

Astazi este ziua pentru friptura de miel.

Ingrediente

- 1 pulpa de miel
- sare, piper, cimbru
- 1 lamaie jumate
- 4 capatani de usturoi
- ulei
- 1 pahar de vin rosu (preferabil) sau alb

Mod de preparare

- Se curata pielita pulpei cu cutitul
- Se spala pulpa si se freaca cu o lamaie jumate

- Se cresteaza pulpa de 2-3 ori
- Se pregateste un mujdei
- Se da cu mujlediul pe pulpa, apoi cu sare, piper si cimbru


- Intr-un vas punem ulei cat sa acopere fundul vasului si o cana de apa cu usturoi zdrobit
- Se pune vasul cu compozitia la cuptor pe primul nivel pe grilaj



- Se scoate din cuptor des si se ia din zeama si se pune peste carne. ca sa nu iasa uscata
-Cand e eproape gata punem vinul in vas si se mai tine asa ca cuptor pentru inca 15 minute

In total, friptura e gata cam in 2 ore

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu