Asa cum spuneam in articolul cu pregatirile de Paste, incep acum o serie de retete pentru aceasta sarbatoare.Fotografiile vor apare ulterior, dupa ce trec si eu la fapte.Acum scriu numai retetele dupa care am gatit eu de mai multe ori, ca sa le puteti si voi folosi.
Later edit : iata si o "dovada"
Asadar, pentru astazi...drob de pui. Reteta este mai usoara decat cea cu miel, si este utila mai ales pentru cei carora le place drobul, fiind o mancare foarte placuta pentru primavara, insa nu vor sa manance miel.
Ingrediente
- 500 gr ficat calit
- 300 gr pipote si inimi inabusite
- 2 cepe albe date prin masina de tocat sau rase pe razatoarea mica
- 2-3 legaturi de ceapa verde taite marunt
- 2 legaturi de usturoi verde taiate marunt
- 2 legaturi de patrunjel verde taiat marunt
- 2 legatri de marar taiate marunt
- 5 oua
Mod de preparare
-Pipotele si inimiel se inabusesc in apa cu putin ulei.Fictul se caleste putin in apa si ulei, in tigaie.
-Cand toate maruntaiele de racesc se taie marunt.
- Se taie ceapa verde si usturoiul verde...se foloseste mai mult din partea alba decat din cea verde
- Se toaca mararul si patrunjelul
- Se calesc ceapa si usturoiul verde in uleiul pe care l-am folosit la calitul ficatului, se mai adauga ulei daca este cazul.
- Se adauga peste acestea de mai sus, patrunjelul si mararul, si se mai calesc si ele putin in acest ulei de la ficat.
- Se amesteca toate cele de mai sus intr-o cratita mai mare.Se adauga si ceapa alba rasa si cele 5 oua batute.
-Se aduga sare si piper dupa gust.Se poate folosi si condiment de drob, cumparat special, daca aveti.Daca nu, este foarte bine si numai sare si piper.
- Se pune amestecul in yenna unsa cu ulei si tapetata cu faina si se lasa lasa 1 cm distanta fata de margine pentru ca se umfla.
- Se bate un ou deasupra pentru fata.
- Se pune la cuptor cam 45 de minute
- Se devoreaza!!!!!!
Prăjitură Cioco-Cioco
Acum 3 zile
Super tare reteta, Ruxandrel! Nu e prima pe care-o fac de la tine, dar de drob chiar aveam o pofta... La cat de nepriceputa sunt si la cat de departe sunt de casa, nici nu stii cat de bine imi prind retetele tale!
RăspundețiȘtergere