Nu am mai pus de mult timp o reteta in imagini step by step.Asa ca m-am straduit sa mai fac un calup de poze in unul din week-endurile trecute.Retetea asta e prima data cand o incerc.Aveam o vanata stinghera prin frigider..si o dadeam de colo colo, fara sa o valorific in vreun fel.Facusem salata de vinete deja, si nu mai stiam ce sa fac cu ea.Asa ca am pus rapid mana pe Sanda Marin si am gasit reteta asta de vinete cu branza la cuptor.Mi-a placuit ce a iesit, si cei care au gustat au fost incantati.Am servit-o ca aperitiv duminica, si din ce mi-a mai ramas am luat a doua zi la pachet pe post de garnitura, am mai adaugat cateva rosii crude si o friptura de pui si gata masa de pranz de la birou.
Ingrediente- 1 vanata mare
- 300 gr brazna sarata de vaca
- 3-4 linguri de pesmet
- o cutiuta mica de smantana
Mod de preparare- Am taiat vanata rondele de mai putin de un centimetru
- Am pus feliile de vanata la scurs, date cu sare
- Le-am si presarat cu un prosop sa iasa cat mai multa apa din ele
- Le-am calit apoi in putin unt
- Dupa ce s-au mai inmuiat in untul respectiv, am pregatit un amestec de smanatana cu branza
- Am pus in vas un strat de felii de vanata, un strat de compozitie de branza, iar un strat de vinete si apoi iar smantana cu branza, la final am presarat pesmet
- Am pus vasul in cuptor pentru cam 40-50 de minute, cat sa fiu sigura ca se patrund bine vinetele.Daca vinetele nu sunt destul de coapte in cuptor, nu iese buna, trebuie sa se patrunda bine de compozitie ca altfel au gust neplacut
- E buna atat rece cat si calda..parerea mea...si puteti sa o dregeti cu niste rosii daca nu va omorati ft mult dupa gustul acestei legume de toamna.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu