marți, 15 septembrie 2009

Musaca de vinete



Pentru musacaua de vinete aveti nevoie de :

- 3 vinete
- 2 ardei capia
- 1 ceapa mare
- 3 rosii
- 800 gr carne tocata din amestec de vita si porc
- 5 oua
- sare,piper,ulei,apa

Cum se prepara:

- Carnea tocata o caliti in putin ulei si o lasati la racit
- Intre timp taiati cubulete cei doi ardei capia si ceapa marunt si le caliti in putin ulei
- Vinetele le taiati rondele subtiri, de jumatate de centimetru
- Dupa ce carnea s-a mai racit o amestecati cu 3 oua batute si o condimentati cu sare si piper
- In vasul termorezistent uns cu unt si tapetat cu pesmet puneti un strat de vinete, apoi jumatate din amestecul de ardei capia si ceapa
- Apoi un strat de rosii taiate rondele subtiri
- Adaugati 1 ou batut deasupra
- Peste amestecul asta de legume puneti carnea
- Adaugati un amestec din vinete primul strat, apoi cealalta parte din ceapa cu ardei capia, apoi un strat de rondele de rosii
- bateti inca un ou deasupra
- adaugati apa (optional: cu o lingura de bulion dizolvat in ea)..cam o cescuta, si intepati musacaua ca sa intre apa in toata compozitia
- Puneti in cuptor si tineti cam o ora, cat sa se faca bine vinetele.

Pofta Buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu