duminică, 3 martie 2013

Rulada cu spanac si branza



Ingrediente

- Un pachet  de foi de placinta (eu prefer Morarita)
- 500 gr spanac
- 2 cepe verzi
- 2 legaturi de patrunjel verde
- 1 legatura marar
- 400 gr telemea de vaca sau alta branza care va place
- 4 oua
- 300 gr sunca slaba
- sare/piper
- pesmet (3-4 linguri)

Mod de preparare

- Se dezgheata bine foile de placinta
- Se rade branza sarata pe razatoarea mare
- Se opareste si se toaca marunt spanacul.Daca spanacul este congelat sau din conserva, nu mai este nevoie de oparit, si trebuie avut grisa sa il scurgem bine inainte de punerea lui in compozitie ca sa nu incorporeze compozitia pera multa apa care ii strica gustul
- Se taie sunca marunt in buculete
- Se bat 3 oua, se taie marunt ceapa verde, patrunjelul si mararul
- Peste cele 3 oua batute se adauga spanacul tocat marunt, sunca taiata, verdeturile taiate marunt, branza sara, se adauga sare si piper dupa gust (atentia ca branza deja e sarata), se adauga 3-4 linguri pline de pesmet ca sa mai absoarba din apa de la spanac si sa mai dea volum compozitiei cand este la cuptor.
- se iau 4 foi din fiole de placinta, de pun epsetacest 4 foi o treime din compozitia de mai sus si se ruleaza pe lungime.
- se  repeta pasul de mai sus de inca 2 ori
- la final cele 3 suluri de foi de placinta cu compoztie se pun in tava de aragaz una langa alta, se bate deasupra lor smantana cu un ou , se taie in portii deja si se pun la cuptor in tava cu hartie de copt.
- se pune pe nivelul 2 al cuptorului, cu o tava de protectie pe nivelul 1
- cuptorul trebuie sa fie incins inainte.
- se tine pana se rumeneste, cam 30 minute, la foc destul de mare.

Se serveste cald sau rece cu sau fara iaurt;)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu