Pasta de guacamole se poate folosi in mai multe feluri.Puteti face tartine pentru micul dejun, asa cum am facut astazi, sau sa le serviti ca aperitiv la o masa festiva, pentru ca arata foarte bine.
Ingrediente
3 avocado bine copti
2 rosii
zeama de la o lamaie
1/2 ceapa tocata marunt
sare, piper
Mod de preparare
Avocado trebuie sa fie bine copti.Eu am reusit sa gasesc unii la supermarket, trebuie sa aiba coaja foarte inchisa la culoare.Din pacate cred ca ar trebui sa cumparati ceva mai multi pentru ca este foaret greu sa faci la magazin deoseborea intre unii bine copti si unii stricati.Cand ii desfaceti trebuie ca pulpa sa fie totusi verde/galbuie, nu sa treaca inspre maro ca atunci inseamna ca s-au can stricat.
Desfaceti avocado si ii pisati cu furculita. Daca preferati o pasta mai cremoasa, puteti chiar sa ii treceti prin blender.
Tocati marunt 1/2 ceapa si amstecati cu avocado.
Taiati marunt cele 2 rosii, decojite.Daca sunt bien coapte si frumoase le puteti lasa si cu coaja insa eu nu am avut asemenea noroc.
Adaugati peste avocado cu ceapa , si rosiile taiate marunt, zeama de la o lamaie, puneti sare si/sau piper dupa gust.
Serviti pe o tartina sau chiar cu nachos sau alte feluri de chipsuri.
Daca doriti sa fie mai condimentat, ii puteti pune si cateva bucatele de ardei iute bine tocat.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu