luni, 17 august 2009

Cartofi frantuzesti


De ce avem nevoie pentru acesti cartofi frantuzesti (sau cel putin asa le zic eu)?

- 2 kg cartofi
- 300 gr branza sarata
- 2 linguri smantana
- 1 cescuta de lapte
- putin cascaval de pus pe deasupra
- 2 oua batute
- 2 oua fierte

Cum procedam?

- radem branza pe razatoarea mare
- radem cascavalul pe razatoaera mare
- fierbem 2 oua tari
- batem 2 oua
- fierbem cartofii intregi (curatati)
- dupa ce cartofii s-au fiert dar nu s-au daramat de tot, ii scoatem din apa, ii punem putin la racit si ii taiem feliute graose de 1 cm
- Intr-un vas termorezistent uns cu unt si tapetat cu pesmet punem un strat de cartofi
- adaugam branza rasa
- un strat de oua fierte taiate felii
- turnam un amestec de smantana cu ou


- iar un strat de cartofi
- branza
- oua fierte
- compozitie de smantana cu oua batute
- deasupra presaram cascavalul ras si turnam cescuta de lapte
- lasam in cuptoul preincins vreo 35 de minute

- sunt deliciosi atat calzi cati si reci, atat ca garnitura cat si serviti ca atare..si sunt buni si a doua - a treia zi ;)

Pofta buna!

2 comentarii:

  1. Arata f bine. Eu ii faceam fara ou fiert, dar o sa incerc si reteta ta.

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte bine arata . Eu am mai facut cartofi frantuzesti dar ceva mai diferit. Am sa ii incerc si astia ca tare ma atrag.

    RăspundețiȘtergere