duminică, 2 august 2009

Ardei copti


O salata foarte potrivita pentru perioada asta a anului, este cea de ardei copti.mie imi place foarte mult, am si o oarecare nostalgie legata de mirosul de ardei copti, care imi aminteste de bunica (la fel asociez imaginea ei cu mirosul de vinete coapte la plita..iammi).
In week-end am copt mai multi ardei si am pregatit salata din ei, alaturi de niste rosii crude.Am mancat salata alaturi de o friptura de vita la cuptor, cu sos de rosii, si garnitura de dovlecei prajiti cu usturoi.

Pentru a face salata de ardei copti aveti nevoie de :

- 5-6 ardei grasi, de diferiet culori, proasptei si fara pera multe "bucle"...adica mai netezi
- otet sau lamaie, dupa gust
- ulei (eu folosesc de floarea soarelui la reteta asta..bunica nu era fan ulei de masline:D)
- sare
- apa

Cum se prepara

- Pe o plita se coc ardeii pe ochiul aragazului, se intorc ca sa se rumeneasca pe toate partile (folositi codita la manevrare)





- Dupa ce s-au copt toti, se tin intr-un vas acoperit sa se mai raceasca
- Cand s-au racit se curata cu grija pielita subtire a acestora
- Se scufunda intr-un vas in care am pregatit un sos facut din ulei, otet, sare, apa, dupa gust



- Se pastreaza acolo, in vasul cu sos, si se servesc RECI, sub forma de salata (taiati feliute) sau ca atare ...pe post de garnitura
- Dupa cum probabil stiti, sunt ft buni si peste cateva zile, din frigider.

2 comentarii:

  1. Vai ce pofta mi-ai facut. Nu am mancat de ani de zile. Te asteapta un premiu la mine pe blog.

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc ca te-ai gandit si la mine Sandytza! Am fost sa vad premiul....il afisez curand!Thanks!!!

    RăspundețiȘtergere