
De asemenea, puteti sa va faceti voi blatul, adica aluatul.Eu am folosit foaie de aluat cumparat, dar se poate face aluatul asa cum fac Maya sau Amalia in numeroase articole.
Mie toata povestea mi-a luat cam 20 de minute prepararea, plus inca vreo 45 de minute coacerea.
Special pentru aceasta tarta mi-am cumparat o forma de tarta, ca nu aveam.
Ingrediente
- 4 cutii de branza de vaci Fagaras (sau orice alta varianta preferati voi)
- 1 cana de zahar
- 2 pliculete zahar vanilat
- coaja rasa de la o lamaie
- 60 gr amidon
- 1/2 kg capsuni (mici, daca sunt mai mari, taiati-le cubulete)
Mod de preparare
- Se unge o forma de tarta cu unt si se presara faina

- Se ia foaia de aluat foietaj si se pune in forma

- Se niveleaza aluatul cu sucitoarea ca sa ia forma vasului de tarta
- Se pune o foaie de staniol pe aluat si deasupra se presara multe boabe de orez sau de fasole boabe

- Se da vasul asa cum s-a pregatit, la cuptor, timp de 10-15 minute
- Cat timp se face aluatul,se curata capsunile si se taie cubuletze potrivite, se pun la scurs
- In acelasi timp se face o compozitie din branza de vaci, zahar, zahar vanilat si coaja de lamaie/portocoala.Nu uitati sa adaugati si amidonul.
- Dupa ce s-a facut aluatul, se arunca boabele de orez/fasole si staniolul




- Se lasa la racit si se serveste rece, din frigider.

Ruxi arata f bine. Care e rolul boabelor de orez/fasole? (Lavinia Ghica)
RăspundețiȘtergereRuxi arata f bine. Care e rolul boabelor de orez/fasole?
RăspundețiȘtergereSe pun boabele de orez sau de fasole ca sa nu creasca aluatul.Sa nu se umfle.Tre sa pui ceva tare pe el...si cum iti spuneam si pe mes...nu putem sa punem pietre...asa cum sugera un coleg :D...asa ca punem si noi ceva comestibil.Daca aveti in plan sa gatiti ceva mai mult..puteti sa le folositi apoi la un pilaf sau alta mancare.Eu le-am sacrificat...adica au ajuns la gunoi :D. Asa..iar amidonul nu este un ingredient absolut necesar insa ajuta sa dea tartei consistenta ...si sa nu arate ca o budinca ci ca o tarta din aia ca la cofetarie.
RăspundețiȘtergereAm incercat si eu reteta asta si am fost incantata de rezultat :). Eu am inlocuit branza Fagaras cu 2 cutii de branza Philadelfia si deoarece mi s-a parut prea consistenta compozitia am aduagat si un iaurt.A iesit delicioasa . Multumesc de reteta :)
RăspundețiȘtergereDe unde aveai tu branza Fagaras in Belgia?
RăspundețiȘtergereAaa...da..am citit gresit..sorry :D
RăspundețiȘtergere