luni, 22 iunie 2009

Dovlecei pane

In sfarsit a venit vremea dovleceilor! Cunosc multa lume care nu e prietena cu leguma asta...atat de delicioasa...dar cred ca cititorilor mei totusi le place...ca altfel nu ajungeau pe bloguri culinare, daca faceau mofturi la legume nu?Eu una, sunt mare fan legume, nu stramb din nas nici la spanac, nici la varza, conopida, borcolli, mazare, fasole verde, vinete, dovlecei ;;) Asa ca pregatiti-va sa gasiti articole cu toate aceste legume ca personaj principal ;)

In perioada asta a anului putem sa profitam de dovlecei din plin.In week-end i-am pregatit si in varianta prajit-amestecat-cu-ulei-otet-usuroi, dar nu am facut poze, si in orice caz, nu cred ca sunt prea multe de povestit despre cum s-ar face reteta respectiva.Nici despre varianta pane nu avem prea multe de spus....dar totusi, poza arata bine nu?

Ingrediente

- 2 dovlecei (sau cati vreti voi)
- 2-3 oua pt crusta
- faina pt crusta
- sare
- ulei

Mod de preparare

- Se curata de coaja dovleceii si se taie rondele
- Se sareaza si sa pun la scurs...sa iasa cat mai mult zeama din ei.
- Dupa vreo 30 de minute, timp in care acestia trebuie sa isi fi lasat ceva zeama, bateti oualele si sarati compozitia
- Se incinge uleiul in tigaie si se pun feliutele de dovlecei in uleiul incins, dupa ce le-ati dat pe rand prin ou si apoi faina
- Nu uitati sa completati uleiul din tigaie pentru ca dovleceii absorb mult ulei si daca nu e suficient riscati sa le ardeti crusta iar ei sa ramana nefacuti.
- Sunt buni de scosi din tigaie cand la intepatura cu furculita simtiti ca feliutza este foarte moale

Se servesc atat reci cati si calzi (sunt mai buni calzi), cu salata de rosii (sau fara).
Pot fi parte din aperitiv sau din garnitura.

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu