joi, 28 mai 2009

Macaroane cu branza

In ultima vreme am cam lenevit la capitolul gatit :D Pun asta si pe seama temperaturilor ridicate de afara, care nu ma imbie deloc la stat in bucatarie si mai ales la aprins cuptorul ;)
Week-endul trecut am facut o budinca clasica de macaroane cu branza, la cuptor, pe la ora 22 :D, cand era racoare.Am facut foarte des aceasta budinca, dar pentru ca disparea repede repede ..nu apucam sa o pozez ;)

Iata si reteta.



Ingrediente


- 1/6 dintr-o punga clasica de spaghete
- 2 cani de branza telemea de vaca rasa pe razatoarea mare (sa nu fie pera sarata)
- 1 ceasca de zahar
- 1 pliculet zahar vanilat
- 1 ceasca lapte
- 3 oua
- 1 lingura coaja rasa de lamaie sau de portocala

Mod de preparare

- Se pune apa la fiert cu o lingura de ulei
- Cand apa da in clocot punem spaghetele rupte in 3 bucati
- Le lasam sa fiarba 8-10 minute
- Intre timp pregatim compozitia de : branza rasa pe razatoarea mare, zahar,zahar vanilat, 2 oua batute, lapte si coaja de lamaie
- Le amestecam bine
- Dupa ce scurgem pastele si le racim putin in apa rece, pe lunem intr-un vas termorezistent, uns in prealabil cu unt si presarat pesmet.


- Deasupra pastelor turnam compozitia

- Mai batem un ou deasupra si dam la cuptor pe nivelul 2 al cuptorului, pentru 45 de minute



- Este buna atat calda cat si rece;)



P.S. : In compozitie se pot pune si cateva linguri de smantana daca aveti, sau 1 lingura de unt

Un comentariu:

  1. E foarte buna si rapida, ca la mama acasa! Nu rezista prea mult dupa ce o scot de la cuptor.Multumim pt reteta!

    RăspundețiȘtergere