Iata si o prajitura de sezon : prajitura cu visine.Se face foarte simplu, mai ales daca aveti ceva experienta si in a face chec.
Pentru o tava mare am folosit:
- jumatate de kg de visine
- 7 oua
- 7 linguri de ulei
- 7 linguri de apa
- 2 cani de zahar
- un varf de cutit cu sare
- 1 cani de faina alba
- 1 lamaie
- zahar vanilat 1 pliculet
- praf de copt un pliculet
Mod de preparare
- Se scot samburii de la visine
- Se pun visinele la scurs
--Se sapara oualele, albusul de galbenus
- In albus pun apa si zahar si amestec la mixer
- Amestc galbenusele cu lingurile de ulei cu lingura
- Amestec compozitia cu galbenuse cu cea cu albuse
- Apoi inglobez faina cu mixerul dat mai incet...putin cate putin, in PLOAIE
- Amestec compozitia pana arata ca o spuma groasa
- Atentie! Respectati ordinea! Faina se pune mereu la final, nu inversati pasii.
- Torn in forma tapetata cu faina si ulei, aceasta compozitie
- Pun in tava la distante relativ egale, visinile fara samburi si tavalite in faina in prealabil
- Se pune la cuptor la foc iute cam 20 de minute, apoi incet inca 20 de minute.
- Cuptorul trebuie preincalzit
- Se pune tava de aragaz pe prima treapta de grilaj in cptor, iar pe treapta a doua se pune grilajul de aragaz cu forma de prajitura...astfel incat prajitura este ferita de caldura puternica de jos
- E gata cand face crusta frumoasa deasupra...sau o puteti testa si cu vechea metoda cu scobitoarea, cum se face si la cozonaci ;)
Atentie : Fara praf de copt, bicarbonat sau lapte....
miercuri, 24 iunie 2009
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Prajitura asta e super buna... mie imi placea f mult. Multumesc de reteta, sper sa am ocazia sa o testez :)
RăspundețiȘtergere