vineri, 19 iunie 2009

Dulceata de capsuni

Week-endul trecut m-am gandit sa incerc o reteta de dulceata de capsuni, gasita in cartea masinii. Cum e si vremea capsunilor, si sunt cam pe terminate , am zis sa nu pierd ocazia.Cea mai complicata parte mi s-a parut sa gasesc pectina..nici nu stiam ce e aia...pana la urma am gasit la un magazin in piata, pe care il frecventez des, si este de fapt un produs GelFix.

De mentionat ca reteta din carte nu mi-a mers ft bine, asa ca a trebuit sa mai pun pe programul de coacere cam inca 2 ore, in transe de 30 de minute.Dupa fiecare transa verificam daca "se tine" dulceata si nu curge asa ca un compot.


Totusi, cred ca reteta din carte ar fi mers ceva mai bine, daca imi trecea prin cap sa scurg capsunile :)) Nu radeti..mie nu mi-a trecut asta prin cap :D

Hai sa vedem cum se face.

Ingrediente

- 1/2 kg de capsuni
- 30 gr pectina(GelFix)
- 400 gr zahar
- zeama de la o lamaie stoarsa

Mod de preparare

- Se curata capusnile si se taie cubulete
- Se pun sla scurs!!!
- In masina de facut paine se pun capsunile
- Se adauga zaharul si pectina
- Se pune si zeama de lamaie
- Pornim pe programul de dulceata

Teoretic dureaza 1 ora si 5 minute..asa e la masina mea.Insa dupa acest interval testati dulceata...vedeti daca picurati cu lingura pe o farfurie..daca se tine dulceatza...adica daca sta picatura bine acolo..si nu se intinde.Daca nu se tine bine mai puneti pe programul de coacere in transe de 30 de minute, si dupa fiecare transa verificati inca o data.

Mi-a iesit destula cat sa duc si la serviciu pt colegii mei ..pt micul dejun.A fost foarte apreciata ;)

Pofta buna....se face atat de usor cu masina asta ;;)

4 comentarii:

  1. arata bine dulceata ta dar totusimi-emila de voi cand vad ca va chinuiti atatea ore cu ea. Am mai zis-o si la altele . Uita-te pe blogul meu o dulceata fauta in doar 5 minute . Ti-e mai mare dragul asa sa faci dulceata. Probeaza si vezi diferenta :) pupici. Iti dau direct linkul http://al3xandra-miches.blogspot.com/2009/04/dulceata-de-capsuni-in-5-minute.html

    RăspundețiȘtergere
  2. Thanks Sandyta!Merci de link.Am citit articolul tau cu dulceata facuta in 5 minute si mi se pare o idee ft buna.Eu sunt in cautare de metode mai ales usoare de a gati...de asta am incercat masina de facut paine...ca sa nu fac caldura in casa si sa nu stau sa amestec pe foc.Oricum, reteta ta este ft tentanta si in mod cert o sa o incerc,,,de data asta poate cu zmeura...ce zici?

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu am gustat dulceata si a fost delicioasa!

    RăspundețiȘtergere
  4. Cu zmeura am facut si eu dar nu a ajuns niciodata pe iarna ca s-a papat :).Reteta asta e super de facut in genral cu fructele care lasa sirop: mure, capsuni, fragute , zmeura etc . Merita sa incerci e si pacat sa nu incerci.

    RăspundețiȘtergere