sâmbătă, 19 februarie 2011

Placinta cu dovleac


Ingrediente

-2 dovleci de dimensiune medie
- 3 linguri de zahar
- 12 foi de placinta congelate
- 2 plicuri zahar vanilat
- 1 varf praf de scortisoara
- jumatate de pachet de unt

Mod de preparare

- se curata de coaja dovlecii , se taie bucatele si se rad pe razatoarea mare la robot
- cel mai bine ar fi fost daca aveati miezul de dovleac deja ras cumparat din piata :D
- se decongeleaza din timp foile de placinta
- se unge tava de aragaz cu unt si se tapeteaza cu faina
- se pregateste compozitia amestecand miezul de dovleac cu zaharul, zaharul vanilat, praful de scortisoara
- se pune in tava o prima foaie de placinta
- se presara bucatele de unt in mod uniform pe suprafata acestei prime foi
- se adauga foaia a doua
- se pune o parte din compozitie, un strat destul de subtire insa asezat uniform pe toata suprafata foii
- se pun iar doua foi separate prin unt
- si se adauga iar compozitie
- se continua cu aceleasi straturi pana se termina compozitia si foile
- se taie placinta in patratele si se toarna pe toata suprafata o cantitate foarte mica de apa minerala ca sa se inmoaie foile de deasupra
- se pune tava cu placinta in cuptorul preincins si se tine la copt pana se rumeneste frumos

Se serveste rece ;)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu