Am o prietena care face un salam de biscuiti super! Si pe deasupra mai e si generoasa, pentru ca atunci cand il face, nu il pastreaza numai pentru ea...ca sa nu mai zic si de faptul ca a scris reteta asta ca sa o impartaseasca cu noi, intr-un mod cat se poate de profesionist ;) Tocmai pentru ca e asa dragutza, nu m-am putut abtine sa nu pun si reteta ei pe blog, desi mai am una, facuta de mine.
Ingrediente2 pachete biscutiti
2 galbenusuri
200gr zahar
150gr unt
2 plicuri zahar vanilat
4-5 linguri cacao
2 sticlute esenta de rom
600 ml lapte (aprox)
200 gr nuca de cocos
100 gr stafide
100-150 gr nuci
Mode de preparare
Se sfarma intr-un castron mare, primul pachet de biscuiti. Se adauga peste ei esenta de rom si vreo 2-3 linguri de lapte (pentru ca biscuitii sa se inmoaie). Se adauga si jumatate din stafide si putina nuca de cocos.
Se repeta procedura pentru pachetul 2 de biscuiti si se lasa vreo 30 min pentru ca biscuitii sa se inmoaie.
Nucile se taie marunt si se adauga peste biscuiti.
Separat se amesteca galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat pana devine o spuma (daca nu e suficient de moale pentru a fi mestecat se adauga si o lingurita de lapte).
Apoi se adauga untul la temperatura camerei si cacao.
Compozitia obtinuta se toarna peste biscuiti si apoi se adauga lapte pana se leaga compozitia (dar sa nu fie nici prea moale).
Pe o folie de celofan se formeaza 2 salamuri din compozitie si se tapeteaza cu nuca de cocos.
Se lasa in celofan la rece si apoi se servesc taiate felii.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu