Week-endul asta iar am gatit in cantitati considerabile.Partea proasta e ca retetele respective le-am postat deja pe blog, deci nu am mare lucru de adaugat.Eh, in fine, nu am pus pe blog pilaful cu carne pana acum, dar nici nu am de gand sa o fac, nu cred ca este cineva care sa nu stie sa faca asa ceva.Pentru toti, pentru toti, dar nu chiar pentru toNti :D
Ce ar merita mentionat, poste ar fi ca am facut pt ptima data o pizza pe baza de blat facut cu masina de facut paine.Am luat reteta din cartea masinii (1 lg ulei, 480 gr faina, 1 lingurita sare, 1 lingurita jumate drojdie uscata, 240 ml apa), a durat 1 ora jumate pregatirea aluatului in masina.Apoi l-am intins pe o tava de aragaz, a iesit un blat subtire.Am adaugat 3 oua batute, 1 rosie feliata subtire, 2 carnaciori cabanos feliat subtire, 2-3 felii de sunca, si branza si cascaval din belsug.La cuptor a stat cam 45 de minute, pe nivelul 2, iar pe nivelul 1 al cuptorului am pus o tava ca sa nu se arda blatul.S-a devorat rapid!
Ce m-am gandit ca ar fi mai important de spus ar fi insa niste tips and tricks ca sa va iasa placinta cu mere buna..si acestea sunt:
- foile Morarita si Winny sunt ft bune
- merele cretesti sau remet acre sunt cele mai potrivite
- daca aveti mere din astea acre , la 1 kg jumate de mere, merge cam 12-13 linguri de zahar
- daca merele sunt prea dulci, adaugati zeama de la o lamaie
- nu uitati de scortisoara!! (cu mentiunea asta cred ca am facut pe cineva fericit:D)
- taiati placinta in bucati inainte de a o pune la cuptor
- cel mai bine merge deasupra combinatia de ou cu smantana, dar daca nu aveti in casa smantana merge si iaurt sau lapte
Succes!
Prăjitură cu foi cu zahăr ars și cremă de griș
Acum 3 zile
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu