Asa arata tortul pe care il face mama de cativa ani de ziua mea de nastere.E un tort deosebit de fin, se topeste in gura, e tot numai o crema...iammii...
Ingrediente
Pentru blatul de bezea
- 6 albusuri
- 350 gr de zahar
- 3 vanilie
- zeama de la o lamaie
Pentru crema
- 8 galbenusuri
- 350 gr zahar
- 80 gr apa
- 80 gr cacao
- 200 gr nuca macinata
- 500 gr unt
- rom
- coaja de lamaie
Frisca Hulala, lichida, 1 kg.
Mod de preparare
Pentru bezea: Se bat cu mizerul sau cu telul pe baie de apa pana se tine bezeaua pe tel si e tare.Se coace cu focul mic si cuptorul deschis, pe foaie de copt.
Se coc 3 foi pe hartie de copt unsa cu unt...diametru de 20 cm
Cu grija sa nu se ingalbeneasca, sa se intareasca.Operatia asta dureaza cam 8 ore :D...deci trebuie facuta cu o zi inainte de montarea efectiva a tortului.
Pentru crema : pe baie de apa,se amesteca pana se face o smantana mai grosuta apa cu 200 gr zahar si cu 8 galbenusuri, amestecam in continuu pana
compozitia se arata groasa ca o smanatana.Se da la o parte de pe foc si se pune cacaoa amestecand,putin rom, zahar vanilat si coaja de lamaie. Se racoreste
separat, se freasa cu mixerul 500 gr unt cu 150 gr zahar de preferat pudra, se adauga aici din compozitia de mai sus, se amesteca in continuu pana se incorporeaza bine si apoi nuca.
Frisca Hulala rece din frigider 1kg. Se bate cu telul si se faca o frisca tare
La montat punem mai intai foaie de bezea, apoi frisca, apoi crema de cacao, si iar bezea, frisca,crema.Se imbracata in frisca si se orneaza, fiecare dupa priceperea lui :D. Se tine la rece, in frigider sau pe balcon daca e iarna.
Succes!
Prăjitură Cioco-Cioco
Acum 5 zile
Arata foarte bine!
RăspundețiȘtergereDoamne fereste! 8 ore la cuptor!!!! si 500 de grame de unt!! (a propos lipseste untul la ingrediente) 8 oua!! la un diametru de numai 20cm
RăspundețiȘtergeretortul asta costa mult: curent, timp si bani.
mareste si colesterolul pe deasupra
Tortul asta e cel mai bun tort mancat de mine vreodata!!!!!!!! Merita tot efortul si banii din lume!
RăspundețiȘtergere