O reteta pe cat de simpla pe atat de gustoasa: dovlecei cu branza la cuptor.
Ingrediente
- 2 dovlecei tineri
- 300 gr branza sarata de vaca
- 3 linguri de smantana
- 4 oua
- 1 cana de pesmet
- unt pt uns tava
Mod de preparare- Se rad dovleceii pe razatoarea mare
- Se rade si branza pe razatoarea mare
- Se bat 3 oua cu 2 linguri de smantana
- Se adauga pesmetul si se amesteca bine pana la omogenizare
- Se adauga si barnza rasa si se amestca bine ca mai sus
- Se incorporeaza si dovleceii
- In forma termorezistenta unsa cu unt si tapetata cu pesmet si pune compozitia de mai sus
- Deasupra se toarna un amestec facut dintr-un ou batut cu 1 lingura de smantana
- Se pune vasul in cuptor pentru 35-45 de minute la foc mediu
Se poate servi atat rece cat si calda, ca atare sau ca garnitura.O puteti garnisi si cu ceva iaurt rece la servire.
Pofta buna!
Ruxi, n-ai idee cat am cautat in weekend reteta asta! Fratele meu si-a adus aminte ca ne facea mama ceva de genul asta si s-a rugat tot weekend-ul de mine sa ii fac......Multumim pentru reteta! In weekend ma pun pe treaba! Mie una nu prea imi plac dovleceii, dar fratele meu e innebunit dupa ei! Revin cu impresii dupa ce o sa-i pregatesc reteta asta!
RăspundețiȘtergereMa bucur ca iti este utila retea Lavinia.O sa iti ia cam 15 minute prepararea..e ft simplu, dupa cum vezi.Am vazut ca ti-ai schimbat poza din profil...ce fetita mare ai;) Sa va traiasca!
RăspundețiȘtergereFoarte bine arata dovleceii la cuptor . Nu am mancat niciodata asa. Ar trebui sa incerc.
RăspundețiȘtergereThanks Sandytza ;)Sunt ft buni asa.In we asta am facut aceeasi reteta dar cu conopida.Poate pun o poza cu ea...desi nu e cine stie ce chestie fancy.
RăspundețiȘtergereAm reusit sa fac si eu reteta ta de dovlecei! Toata familia a fost incantata si am mancat si eu doua feliute, desi in mod nomal nu prea ma omor cu dovleceii. Multumim mult pentru reteta!
RăspundețiȘtergereMa bucur foarte mult ca ai folosit ideea Lavinia ;)
RăspundețiȘtergereExtraordinara reteta! Multumesc mult, o voi incerca si pe cea cu conopida - conopida o fierbi cateva minute inainte sau nu? Merci
RăspundețiȘtergereConopida trebuie inabusita in apa inainte de a o amesteca cu compozitia de branza.Cureti conopida, rupi buchetelele, le speli bine, pui apa la fiert si cand da in clocot apa pui buchetelele de conopida.Le fierbi pana se inmoaie bine conopida.Vreo 15 minute.Apoi scurgi conopida fiarta de apa si o pisezi ca un piure.O amesteci ca ma sus cu compozitia.Succes
RăspundețiȘtergeresunt tare curioasa sa vad ce gust are . AM UN SOT PRETENTIOS.CA GARNITURA LA CE S-AR POTRIVI.LILIANA
RăspundețiȘtergereFelicitari pentru prezentare!
RăspundețiȘtergereM-ai convins sa incerc si eu cu branza :)
Mie pregatirea mi-a luat mult mai mult de 15 minute, cam 40 in total. Dureaza mult pana razi dovleceii. Sper sa iasa gustoasa!
RăspundețiȘtergere