Ingrediente
- un pachet de foi de placinta congelate
- 700 gr branza sarata telemea
- 7 oua
- 1 cutie smantana
- 1 cutie branza Fagaras
- jumatate de punguta de chimen (dupa preferinte)
Mod de preparare
- Batem 4 oua cu telul pana se omogenizeaza
- Radem pe razatoarea mare branza telemea sarata si o amestecam in compozitia de oua
- Adaugam peste compozitie si smantana si branza Fagaras si amestecam totul bine cu telul
- Pregatim tava de copt cu hartie de copt
- Separam in trei foile de placinta si luam primul set de foi si in mijlocul lor punem jumatate din compozitie, apoi impachetam pe lung astfel incat sa iasa un sul de foi care imbraca compozitia
- Repetam pasul cu foile si celelate doua parti de compozitie
- Aceste trei suluri le punem una langa alta in tava de copt
- Batem deasupra inca trei oua ca sa aiba fata
- Presaram chimen dupa preferinte ca sa imbracam fata
- Inainte de introducerea in cuptor taiem cu cutitul in portii patrate sau dreptunghiulare
- Punem tava in cuptor pentru aproximativ 30 de minute la foc iute, un cuptorul preincins la 180 de grade
- Este gata in aproximativ 30 de minute, cand capata o crusta aurie si compozitia s-a legat
Este o varianta a unei retete mai vechi postata de mine
aici
Pofta buna ;)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu