Dupa cum poate ati observat, obisnuiesc sa fac des placinte.Nu cine stie ce chestii sofisticate, insa imi place sa am in casacate o placinta de sezon, de mere, de dovleac, sau de branza.Pana acum am facut numai de branza dulce cu stafide, deci mai mult ca o prajituradecat ca o placinta adevarata.De curand mi-a povestit cineva cum facea mama ei strudelul de branza sarata si am zis sa incerc si eu.A iesit foarte bun, se face usor si nici nu costa mult.Numai putina rabdare sa ai ;)
Ingrediente
- 1 kg branza sarata de vaca(telemea)- 150 gr smantana- 6 oua- inca 50 gr smantana pentru uns placinta- un pachet de 16 foi de placinta (eu prefer Linco)- chimen, 2-3 lingurite- unt pt uns tava
Mod de preparare
- se dezgheata foile de placinta cu 8 ore inainte de preparare- se rade branza sarata pe razatoarea mare- se amesteca branza cu 150 gr smantana- se adauga in compozitie si 4 oua batute- tava se unge cu unt si se pune foaie de copt- se ia o foaie de placinta, se unge cu unt, se adauga inca 3 foi, fiecare unse cu unt- pe jumatate din stratul asta de foi puse una peste alta si separate de bucatele de unt, se pun vreo 3-4 linguri din compozitia de branza- se pliaza cealalta jumatate peste compozitie si apoi se strange cu mana totul, ca un fel de rulou, dar nu se ruleaza, numai se strang cu mana, rezultandun strudel "shifonat"- se pune strudelul in tava- se procedeaza la fel cu urmatoarele 3 seturi de cate 4 foi (sunt 4 seturi de 4 foi->16 foi in pachet)- strudelele se pun una langa alta in tava- la final se ung cu o compozitie din 2 oua si 50 gr smantana- se adauga 3-4 linguri de chimen presarat egal pe toata suprafata placintei- se taie in portii egale inainte de a o pune la cuptor- se pune tava la cuptor, pentru cam 45 minute
Pofta buna!
miercuri, 24 februarie 2010
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Mamaaaaaaaa, cum poate sa arate....delicios!!!
RăspundețiȘtergereUite, aseara am facut si eu baclava, acelasi sistem ungerea foilor cu unt...rabdare sa avem!
Suuuuper, dupa parerea mea e cea mai buna placinta,asta cu branza sarata!
Am mancat, acuum multi ani, undeva in Dobrogea, o chestie suuuuuper buna, facuta in cuptorul din curte, la foc de lemne, cu vreo mie de oua(exagerez, iti dai seama...oricum foarte multe oua,aproximativ 30-40) si muuuuuulta branza telemea!
A fost cea mai buna placinta pe care am mancat-o vreodata!
Sigur o incerc si pe a ta!
Toate bune!
Foarte buna, exact pe gustul meu.
RăspundețiȘtergeremi-ai facut pofta. cand ma chemi la tine? :)
RăspundețiȘtergere"(....)- un pachet de 16 foi de placinta (eu prefer Linco)(.....)
RăspundețiȘtergereEu prefer placinta de la colt, costa 2 lei/buc. Ma minunez ... de ce (beep) va chinuiti cand folositi foi de placinta, crema ole si alte porcarii ...doar asa sa fiti mandri si sa va laudati ca ati facut prajitiri, placinte etc?
A face acasa inseamna sa o iei de la cap cu tot, aluat, crema etc ca altfel magazinele sunt pline ...dar e drept nu te poti lauda ca ai facut-o tu!!!!
lol....mai am si vizitatori stresati pe blogul asta :D Nu se lauda draga mea nimeni...
RăspundețiȘtergere