Ingrediente
- 2 cani de faina
- 4 linguri zahar
- 3 cani lapte batut
- 1/2 lingurita bicarbonat
- 4 linguri unt
- 2 oua
Mod de preparare
- se bat oualele spuma
- se adauga zaharul si se amesteca cu oualele cu mixerul pana se face o spuma groasa
- adaugam bicarbonatul,laptele batut si la final faina in ploaie si se mai amesteca cu mixerul pana la omogenizare
- se incinge tigaia cu fund dublu , cu o picatura de ulei sau fara ulei deloc
- se pune cu polonicul, 3 sferturi de polonic de compozitie, in tigaia incinsa
- cand incepe clatita sa faca "bule", se intoarce ca sa se faca si pe cealalta parte
- se servesc cu variante de dulceata, gem,sirop de artar
Cateva poze din procesul de creatie, ca produsul final a disparut prea rapid ca sa am timp sa fac poze :D (btw, au iesit cam 10 clatite din compozitia de mai sus)
joi, 23 septembrie 2010
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu